MFBInvest
2020. július 07., kedd
  • hu
  • en
Nagykontrasztos nézet A+

Tevékenység

A 2006-ban alapított MFB Invest fejlesztési tőke-befektetőként tevékenykedik a magyar tőkepiacon, lefedve számos iparágat: aktív befektető többek között a gépiparban, az energetikában, az egészségügyben, a feldolgozóiparban, valamint a szolgáltatási és technológiai szektorokban is.

Az MFB Invest befektetési stratégiájának fókuszában a növekedési, érettebb életciklusban lévő, jellemzően tőkeigényes beruházás előtt álló kis- és középvállalatok állnak, de a társaság szerepet vállal zöldmezős projektek tőkeági finanszírozásában is. Az MFB Invest legalább 500 millió forint tőkeigényű tranzakciókban elsősorban kisebbségi tulajdonosként vesz részt. Célja, hogy a befektetést követő 4-7 éven belül értékesítse részesedését (exit). A társaság fontos feladatának tekinti, hogy pénzügyi és üzleti tapasztalatait felhasználva a portfóliójában lévő vállalkozások tevékenységét folyamatosan támogassa.

Az MFB Invest 100%-os tulajdonosa a Hiventures-nek (www.hiventures.hu), amely európai uniós és saját forrásból a mikro-, kis- és középvállalkozásokba történő kockázati tőke-befektetéseivel lefedi az inkubációs, magvető és korai (start-up) befektetési fázisokat.

Az MFB Invest 2014 óta a European Venture Fund Investors Network tagja.

 

Debrecen Városi Tőkealap Termékleírása

Székesfehérvár Városi Tőkealap Termékleírása