MFBInvest
2020. július 12., vasárnap
  • hu
  • en
Nagykontrasztos nézet A+

Golfpályában is utaznak

Világgazdaság, 2. oldal

MFB Invest: finisben a tőkebefektetések integrálása

Befektetések. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. százszázalékos tulajdonú leányvállalata, az MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. rövid időn belül integrálja a bankcsoport hazai és nemzetközi fejlesztési és kockázatitőke-finanszírozási tevékenységét.

Szilágyi Tímea befektetési igazgató sajtóbeszélgetésén hozátette: befektetési banki jellegű tevékenységi kőrrel rendelkező társaságként működtetik tovább.

Az MFB Invest rövid távon a bankcsoport portfoliójának vagyonkezelését végzi, 49 társaságban 26 milliárd forintot kezel. Tevékenységi körében - a saját forrásai terhére végrehatott, piaci alapú közvetlen tőkekihelyezések mellett - egyre nagyobb arányban jelennek meg a tőkefinanszírozás egyéb formái és a szakmai szolgáltatások. A profitorientáltság mellett érvényesülnek a tulajdonosi stratégia céljai is. Továbbra is nyereségorientált vállalkozások kisebbségi partnereként fektet be, 3-5 évre, az exitnél pedig a profitmaximalizálásra törekszik. Az eddig szolídabb hozamelvárástól az EU által elvárt piaci érték felé mozdulnak el.

Július 1-jén adják át az MFB Invest érdekeltségébe tartozó Royal Balaton Golf & Yacht Inc. beruházás első lépcsőjét, a gyakorlópályát - jelentették be. Néhány százmillió forintot fektettek be a projektcégbe öt évre, ennek fejében 48 százalékot meghaladó részesedést szereztek. A hozamelvárás a jelenleg szokásos szolídabb értéken belül van. Az állami cég tulajdonostársa öt magyar magánszemély, egy kft. és az önkormányzat. VG