MFBInvest
2020. július 07., kedd
  • hu
  • en
Nagykontrasztos nézet A+

Golfban is utazik az MFB Invest

Népszabadság online

A hét végén adják át annak a Balatonudvari és Örvényes közötti golfcentrumnak a gyakorlópályáját, amelynek üzemeltető cégébe, a Royal Balaton Golf & Yacht Club Zrt.-ben 48 százalékos tulajdonrészt szerzett tőkeprogramján keresztül a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A befektetést az MFB Invest felügyeli, amely társaságban tömörülnek az anyabank, korábbi tőkefinanszírozási tevékenységei, valamint az MFB más ilyen típusú munkát végőz vállalatai - mondta Szilágyi Tímea, a cég befektetési igazgatója.

A beruházás teljes költségét 1,3-1,4 milliárdra teszik. A tervek szerint a 18 szakaszos, a remények szerint a profi golfozók szövetsége (PGA) által is nyilvántartásba vett és minősített pályát teljes egészében jövő tavasszal adják át.

Az MFB Investnél elmondták: az öt évre szóló befektetés mellett még a korábbi, azaz infláció plusz hatszázalékos hozamelvárással döntöttek. Ám a tervek szerint hamarosan az EU tőkebefektetésekre vonatkozó elvárásai lesznek számukra is az irányadóak, így egyes projekteknél 20-25 százalékos hozamelvárást is megjelölnek. Az MFB Invest most csaknem 50 "beruházást" futtat, s a vagyonkezelt portfólió értéke 26 milliárd forintra tehető. (Á. A.)